Vásárokban, személyes találkozásoknál gyakran kérdezitek, hogy „és ez miből van? és az a másik?”. Nálam nagyon egyszerű a válasz: itt ugyanis MINDEN ugyanabból az anyagból készül.

Amikor elkezdtem dolgozni vele, még nem is sejtettem, hogy mennyire sokoldalú anyag a polymer clay – vagy ahogy én hívom: polymer agyag. Ezt az anyagot Magyarországon előszeretettel hívják „süthető gyurmának„, de bevallom, én nem szeretem ezt a megnevezést. Hogy miért? Mert gyermekjátéknak tűnik a neve alapján, holott ez nagyon is komoly dolog. Nemcsak fizikai erőt, de sok-sok szakmai trükköt kell megtanulni róla, hogy azt az eredményt kapd, amit szeretnél.

Miért választottam ezt az alapanyagot?

  • mert csodás színeket tudok létrehozni a segítségével
  • mert hőkezelés után is van némi rugalmassága, így nehezebben törik, mint a merev anyagok
  • mert néha olyan formák, olyan megoldások jutnak eszembe, amit semmi mással nem tudnék megvalósítani
  • mert ha akarom, bőrhatású, ha akarom, fának tűnik, de nézték már csontnak, tűzzománcnak, kerámiának is nálam
  • mert rendkívül sokoldalú, egyaránt alkalmas ékszerek készítéséhez, naplók díszítéséhez, kutyás portékhoz, könyvjelzőkhöz, kulcstartókhoz, hajdíszekhez…. és folyamatosan tesztelem, hogy mi mindent tudok még kitalálni belőle!

Akkor minden csak polymer agyag, és semmi más?

NEM! Ez így nem igaz. A polymer agyag nálam mindennek az alapja! De sok más anyagot is használok mellé, például akril festéket, tintát, pigment porokat, üveggyantát, szilikont, fát, fémet… A termékeknél külön jelezni szoktam, ha más anyagot is használok emellett.

Milyen fémből készülnek a fém alkatrészek?

2020 végétől egyre tudatosabban figyeltem rá, hogy a bizsu alkatrészeket lehetőség szerint orvosi fémre cseréljem. Nemcsak azért, mert egyre többen küzdenek fémérzékenységgel, hanem mert a bizsuk sajnos egy idő után elszíneződnek, kopnak, esztétikailag sem tudják már azt nyújtani, mint a vásárláskor. Ezzel szemben az orvosi fém alkatrészek évek múltán is ugyanolyan remek állapotban vannak, így viselésük is biztonságos és kellemes.

Egyelőre a fülbevalóknál tudom garantálni, hogy kizárólag orvosi fémet használok hozzájuk (beszúrós fülbevalóknál, pontfüliknél és akasztós fülbevalóknál is). Korábbi nyakláncoknál, gyűrűknél előfordulhatnak ettől eltérő fémalkatrészek, kapcsok, medálalapok, bár sok régi nyakláncnál próbáltam teljesen kerülni a fémek használatát. Ezeket azonban csak személyesen tudod megvásárolni nálam, és olyankor mindig külön jelzem, hogy ezekkel mi a helyzet. Itt a webáruházban kizárólag orvosi fémmel szerelt fülbevalókat találsz!

Egyediség

A termékeim egyedileg, az én két kezem által készülnek. Minden darabot gondosan készítek el Neked, legyen az egy nagy kép, egy napló, egy könyvjelző, vagy akár egy apró pontfülbevaló. Még ez utóbbit is legalább nyolcszor veszem a kezembe, mire elkészül, és minden alkalommal dolgozom vele valamit. Még a látszólag két egyforma darabon is lehetnek minimális, apró eltérések, hiszen nem egy gép dobálja le a gyártósorról, hanem én magam készítem Neked. Ez azonban a tapasztalatok szerint a vásárlóknak sem probléma, hanem érték. Az egyedi tervezésű ékszereknél pedig garanciát adok rá, hogy soha, senki másnak nem fogom elkészíteni ugyanazt az ékszert.


Ha esetleg maradt még Benned kérdés a termékekkel kapcsolatban, nyugodtan írj nekem az agnes@artmuller.hu címre, szívesen válaszolok rájuk! 🙂