Zöldekből még ennél is több volt, de lecsökkentettük a fejlesztés során, mert úgy éreztük, hogy kicsit túlzásba estünk, és ha nem volt annyira jelentős két árnyalat közt a különbség, akkor egyikük összeolvadt a másikkal. 🙂 Ennél a színnél nem csoda, hogy az összes elnevezés a természethez kapcsolódik: növények, gyümölcsök, víz… Zöld nélkül egyszerűen elképzelhetetlen lenne az életünk!

Hideg és áttetsző, kicsit kékes zöld, pont olyan, mint a víz. A NYÁR színtípusnak remekül áll, különösen a világos és a lágy nyárnak. A tavaszoknak és az őszöknek túlságosan rideg lenne, de sebaj, nekik is van itt rengeteg más szép szín, amit szeretni fognak.

A köznyelv mentának hívja ezt a színt, de inkább a mentafagyi világos árnyalata ez. Nagyon divatos, de nem mindenkinek áll jól, azonban a TAVASZ típus nyugodtan választhatja, nekik remekül illik a színtónusukhoz!

Élénk és meleg, csodálatosan vidám és életteli szín. Ez a tavaszias szín tényleg a TAVASZ színtípusnak való, az ősz hiába meleg színtípus, a lime kicsit harsány nekik. A teleknek és nyaraknak nem elég hideg, nincs benne semmi kékes szín, inkább a sárga felé hajlik.

TAVASZ színtípus kedvelt színe, élénk és meleg zöld. Az ősznek ez még túl harsogó zöld, a teleknek és nyaraknak pedig meleg és sárgás, így nekik nem ajánlom ezt az árnyalatot.

Meleg, enyhén sárgás, sötétebb és fáradtabb zöld a borsózöld, legjobban az ŐSZ típusokon mutat. Csodásan kombinálható az ősz más színeivel, paradicsom-pirossal, mustárral, pávakékkel akár. A tavaszoknak nem elég élénk, a többi színtípusnak pedig túlságosan meleg színvilág.

Hasonlít a fűzöldhöz, de annál kicsit mélyebb zöld az erdőzöld, abban viszont megegyeznek, hogy ez is a TAVASZ színtípushoz kapcsolódik. 

Végre egy zöld, ami a TÉL típus árnyalata! Kékes, csodaszép és erőteljes színe hideg, emiatt leginkább a telek palettáján fordul elő. Hidegsége okán akár a nyaraknak is jó lehetne, azonban ez kicsit erőteljes szín nekik. Tavaszoknak és őszöknek túl hideg a kéksége miatt.

Sötét és mély zöld, meleg tónusa miatt legjobban az ŐSZ színtípushoz passzol. A tavaszoknak nem elég élénk, a többieknek túl meleg árnyalat ez. A teleknek sötétzöldből inkább a fenyőzöld lesz a jó választás.

A türkiz zöldes, vidám és élénk árnyalata, mely leginkább a TAVASZ színtípuson mutat jól (ezen belül is az élénk tavaszok csúcsszínei között találjuk). A telek inkább a tél türkizt, a nyarak az aqua árnyalatot, az őszök a petrolkéket választhatják helyette.

Sötét, enyhén kékes zöld, hideg színtípusoknak való, ezen belül is a TÉL színe lehet. A nyaraknak kicsit sötét, a többi színtípusnak pedig túl hideg ez az árnyalat. A tavaszok inkább élénk zöldeket, az őszök pedig a borsózöldet választhatják helyette.

Megtaláltad a saját zöldedet? Remélem, sikerült! 🙂 Jegyezd fel a nevét, és válogass tovább a többi szín között is! Ne feledd, ha a pontfüliket csomagban* veszed, jelentős kedvezményre is szert tehetsz! 

*csomagok: Édeshármas / Heti menü