A lila alapvetően hideg szín, ráadásul két irányba tud elmozdulni: rózsaszínes vagy kékes – melyek szintén hideg színek. Így aztán nem meglepő, hogy a lilának nincsenek meleg árnyalatai, a tavasz és ősz színtípusok palettáján egyáltalán nem találunk belőle. A nyár és a tél azonban lubickol ebben a csodaszép színben, melynek árnyalatai döntő többségben virágokról és gyümölcsökről kapták a nevüket. Nézzük a részleteket! 🙂

Halvány, kicsit rózsaszínbe hajló lila. Hideg és tiszta szín, leginkább a világos NYÁR színtípushoz illik.

Az orgona is halványlila, de inkább a kékes színvilágot hozza. A hideg NYÁR típus csúcsszínei közé tartozik.

Hideg, rózsaszínes lila, melynek mély és élénk árnyalata különösen illik a TÉL típusokhoz, de a hideg NYÁR színtípus is jól jár vele.

Kimondottan kékes lila, hideg és élénk, emiatt a TÉL típusok viselhetik bátran.

Ez az „igazi lila”, mely épp középen áll a piros és a kék között. Hideg, mély és élénk szín, a TÉL típusoknak áll legjobban

Rózsaszínes, élénk lila. Mivel mind a lila, mind a rózsaszín alapvetően hideg színek, nem meglepő, hogy a fukszia is hideg szín, melyet a sötét TÉL és a hideg NYÁR színtípus találhat meg a palettáján.

Mély, rózsaszínes lila, kicsit szürkésebb, tompább árnyalatban. Hidegsége és kevésbé élénk színe miatt a NYÁR típusok palettáján gyakori.

Hideg, sötét és élénk szín, nem véletlen, hogy a TÉL típuson mutat legjobban.

A rózsaszín és lila kissé fáradtabb, szürkésebb árnyalata, mely visszafogottságával csodálatosan kiemeli a NYÁR színtípus szépségét.

2022-ben ez a lila árnyalat lett az év színe a Pantone oldalán. Hideg, halványabb lila, leginkább a TÉL típus örülhet neki. A tavaszoknak és őszöknek rettenetesen hideg árnyalat, általában nem is kedvelik ezt a színt. A nyaraknak talán kicsit túl élénk, de a bevállalósabbak kísérletezhetnek vele!

Kedves hideg színtípusok, remélem, sikerült kiválasztanotok a kedvenc liláitokat is! 🙂 Ha megvannak a favoritok, vásárold meg őket kedvezményes áron szettben az Édeshármas, vagy pedig a Heti menü válogatásban, ahol Te mondod meg, melyik hármat / hetet szeretnéd! 😉