A rózsaszín alapvetően hideg szín, meleg színtípusok csak akkor tudják viselni, ha van benne némi narancsos árnyalat is. Az alábbiakban megmutatom Nektek a rózsaszínek sokféleségét, nyolc árnyalatot találtok nálam a színpalettán.

A legvilágosabb rózsaszín, igazi ártatlan és üde árnyalat. Hideg színe miatt a NYÁR színtípus árnyalata, s míg más színtípusokat sápaszthat, a nyarak ragyognak ettől a gyönyörű babarózsaszíntől.

Élénkebb, de még mindig nagyon hideg szín. Szintén a NYÁR típuson mutat jól, de telek is kísérletezhetnek vele, bár nekik talán nem elég kontrasztos. A tavasznak és az ősznek nagyon rideg ez az árnyalat.

A rózsaszínt egy kis narancsos beütés viszi el a meleg színek felé, TAVASZ típusok népszerű árnyalata. Annak ellenére, hogy kimondottan a tavaszok csúcsszíne, sokan szeretik viselni kiegészítőként (talán korall színből adtam el a legtöbb fülbevalót eddig).

A lazac szín tulajdonképpen egy narancsos, világos rózsaszín árnyalat. Meleg színvilága miatt főként a világos TAVASZ színtípus választhatja, a hideg tónusú bőrt könnyen besárgíthatja, sápaszthatja.

Világos, de életteli rózsaszín, a hideg NYÁR típusok kedvelt árnyalata. A teleknek talán kicsit világos, ők jobban járnak a magentával. Tavaszoknak és őszöknek ez túl hideg szín.

Hideg, intenzív rózsaszín, kimondottan a TÉL típus színe! Az élénk tavaszoknak apró kiegészítőként elképzelhető (például narancssárgával), de nagy felületen, önmagában semmiképp, mert túl hideg árnyalat. Az őszöknek azonban még úgy sem való, idegen a természetes színeiktől. A nyarak inkább a málnafagyival járnak jól.

Egy időben nagy divat volt a barack szín, mindenki ilyen ruhákat, blúzokat vásárolt, de keveseknek állt igazán jól. Ez nem véletlen, hiszen ez a világos, narancsos rózsaszín egy meleg árnyalat, és hazánkban nagyon sok tél típus él, akiknek ez a szín egyáltalán nem kedvez (én magam is kipróbáltam annak idején egy barackszínű blúzt sötét télként, nem lett a kedvencem). A TAVASZ típusok azonban bátran viselhetik.

A korall kevésbé narancsos, inkább kicsit pinkbe hajló árnyalata, világos TAVASZ színtípusok nagyszerű színe. Bár kevesebb benne a narancs, mint a korallban, azért a melegségét így is befolyásolja, és a hideg rózsaszínből egy meleg árnyalat születik a narancsos beütéstől.

Ha ősz típus vagy, nem nagyon találtál magadnak ebben a fejezetben olyan árnyalatot, ami kimondottan a Te színed, hisz a rózsaszínek alapvetően hideg és élénk színek. De ne csüggedj, holnap jön egy olyan színvilág, ahol szinte minden árnyalat az ősz színe lesz! 🙂

Ha tavasz, tél vagy nyár vagy, akkor a fentiek közül mindenképpen vegyél fel egy Neked való árnyalatot a palettádra, mert ha a színtípusodnak megfelelőt választasz, garantáltan feldobja majd a megjelenésed ez az apró kis pont is! Ne feledd, hogy saját válogatást is készíthetsz az Édeshármas, vagy a Heti menü szettekkel, melyeket kedvezményes áron vásárolhatsz meg itt a webáruházban! 🙂