divat trend

Őszüljünk vagy sem?

Amikor tavaly először került a világ karanténba, és nők ezrei nem jutottak el a fodrászukhoz hajat festetni, kitört az ősz haj forradalma! Egyre-másra tűntek fel hírességek, akik büszkén vállalták ősz tincseiket. A mozgalmat én is örömmel fogadtam, mi több, el is gondolkodtam rajta, hogy talán itt lenne az ideje hagyni, hogy megtörténjen – bár én még nem vagyok teljesen ősz. A fodrászom azonban nagyon határozottan közölte, hogy ilyenről én ne is álmodjak, az én bőrszínemhez nem való az ősz haj. Hogy megerősítést adjon az élet, a kedvenc színtanácsadóm, Jordán Zsuzsi is azt mondta, hogy ne is kacérkodjak a gondolattal, az ősz haj nem az én világom lesz. Én ugyanis azok közé tartozom, akiket a fekete haj egyáltalán nem öregít, sőt! Én attól látszom fiatalabbnak! 😀

Minél több híres embert, divattal foglalkozó nagyasszonyt látok újabban ősz hajjal, annál inkább tűnik úgy nekem, hogy én ezzel egyébként nem vagyok ám egyedül… Nem írok neveket, mert nem akarok senkit megbántani, de pl. egy általam kedvelt márka tulajdonosa 2-3 év alatt dögös negyvenesből konkrétan nénit csinált magából! Nem túlzok, legalább 15-20 évet öregített rajta a jelenlegi frizurája. Érdekesnek találom, hogy nincs senki a közelében, aki meg merné mondani neki, hogy ezt nem kéne ennyire erőltetni (vagy ha már mindenképpen ragaszkodik az ősz hajhoz, akkor legalább valami modernebb frizurát válasszon hozzá, ne kislányos loknikat, mert ez bizony baromi erőltetett).

Mindent egybevéve azt gondolom, hogy mindenki viseljen olyan hajat, amilyen neki tetszik (ha néninek akar tűnni, felőlem az is oké, de meglepne, ha ez lett volna a célja), viszont ne kövessük ész nélkül a trendeket, mert egyáltalán nem biztos, hogy az lesz a nekünk való út! Ti mit gondoltok? Tetszik az, hogy mindenki ősz hajat akar mostanában, hogy fiatalosabbnak, trendibbnek tűnjön? Mutatok néhány vagány ősz hajat, de azért lássuk be, ezt tudni kell viselni, és ahelyett, hogy olyanok akarnánk lenni, mint ők, mi lenne, ha simán csak magunkból hoznánk ki a maximumot?