Elsősorban nagyon sokfélék, másodsorban vidámak és különlegesek. Most elmesélem Nektek, miért nem mindegy, hogy melyik sárgát választjuk, amikor a emellett az életteli szín mellett tesszük le a voksunk! Jó szórakozást! 🙂

Halvány, hideg sárga szín, a hideg színtípusoknak, főleg a NYÁR típusnak a színe. Jellemzője, hogy nincs benne semmi narancsos, pirosas beütés, és nagyon világos.

Szintén a halvány sárga egy árnyalata, de erőteljesebb színű, mint a rizling. Ez a szín is nélkülöz minden melegséget, így a NYÁR típusnak, esetleg a tél típusnak lehet a sárgája.

Élénkebb, melegebb sárga, melyben már kicsit érvényesül egy narancsosabb beütés. Emiatt inkább a meleg tónusokhoz passzol, főleg a TAVASZ színpalettáján fordul elő, nekik remekül áll.

Erőteljes sárga szín, hideg, inkább zöld felé hajló. A TÉL típusok sárgája, különösen az élénk teleken mutat jól. Mivel nincs benne semmi melegség, a meleg színtípusoknak nem jó választás, túl ridegnek hat rajtuk.

Meleg színvilág, ennek megfelelően a meleg színtípusoknak, különösen a TAVASZoknak áll jól. A napsárgánál kicsivel több narancs van benne, igazi színpompás, életvidám árnyalat.

Meleg, barnás sárga szín, amely különösen az ŐSZ típusoknak áll jól. Bár ez a színtípus a legritkább, az okkersárga minden ősszel felbukkan a boltokban, és sokan a divatot követve beszereznek belőle egy pulóvert, kabátot. Sajnos ez nem a legjobb döntés, hiszen akinek nem színe az okker, azt kimondottan öregítheti a szín.

Élénk, csodaszép, vibráló narancssárga, mely meleg árnyalatával kimondottan a TAVASZ, esetleg ősz típusoknak kedvez. Sajnos a hideg típusokat öregíti, besárgítja, nekik inkább más színcsoportban kell keresni a vidám színeket!

A narancsnál kicsit mattabb, fáradtabb szín. Leginkább az ŐSZ típusnak áll jól, de a tavaszok ruhatárába is beilleszthető. Hideg színtípusok inkább kerüljék!

Halvány, enyhén narancsos szín, meleg színvilág, leginkább az ŐSZ színtípus barátja. Finom, nem hivalkodó, mégis látványos színe van. Meleg színtípusok visszafogott, kellemes színe.

Kicsit fáradt, világosabb sárga, a vaníliának egy enyhén barnás árnyalata, mely a bourbon vanília ízű fagylaltokra emlékeztet leginkább. Meleg árnyalat, TAVASZ vagy ősz típusoknak állhat legjobban.

Most, hogy már tudod, milyen sok fajta sárga van, Te melyikre szavazol? Melyikről érzed, hogy a „Te sárgád”? 🙂 Ha megvan, jegyezd fel magadnak, hogy mikor összeállítod az Édeshármas vagy Heti menü válogatásodat, akkor kéznél legyenek a kedvenceid!