Én voltam az a nő, aki soha, de tényleg SOHA nem akart levélmintás, virágmintás ruhákba járni. Egyszerűen nem az én stílusom, és így elvetettem a dolgot, hiába próbáltak meggyőzni róla, hogy nekem is jól állnának az ilyen típusú ruhák. Mindig úgy gondoltam, hogy még ha másokon tetszik is, valahogy ez távol áll tőlem.

Teltek-múltak az évek, és én makacsul ragaszkodtam az egyszínű ruhákhoz. Leginkább a feketéhez, bár nyáron azért ezt a színt is ritkábban viseltem – tekintettel arra, hogy az utóbbi években olyan, mintha Magyarország a trópusokra költözött volna. Aztán 2021 nyarán bementem egy üzletbe, megláttam egy szoknyát, amin rengeteg levél volt, sok szín, igazi trópusi dzsungel, és beleszerettem. Hirtelen azt éreztem, hogy nem tudok nélküle élni.

Már hazafelé azon tűnődtem, hogy gyorsan mosásba kell tennem, mert másnap találkozunk a barátainkkal, és én már abban akarok menni… és akkor bevillant a szokásos gondolat: „Te jó ég! Ehhez még nincs ékszerem!” A férjem persze erre azt mondja, hogy abból a több tucatból, amit magaménak mondhatok, igazán választhatnék olyat, ami jó lenne hozzá, de én nem pusztán jót akartam, hanem tökéleteset! És még aznap este elkezdtem tervezni a másnapi álomékszert.

Úgy gondoltam, mivel filodendron levelek vannak a szoknyán, egy egyszínű fekete vagy fehér felsővel fogom felvenni, és egy filodendronos fülbevalót készítek hozzá. Csak hát – ahogy az lenni szokott – nem bírtam magammal, kellett egy medál is, aztán ha már úgyis lendületben voltam, lett egy gyűrű is. Annyira az utolsó pillanatban lettem készen a szettel, hogy indulás előtt fél órával ragasztottam össze őket a szerelékeikkel. Ez lett belőle:

A szerelmetes szoknya és a hozzá tervezett ékszerszettem – ezúttal fekete felsővel

Pár nappal később fehér leninget vettem fel hozzá, és úgy találtam, hogy azzal éppen annyira imádom, mint feketével.

Bár feltettem a kérdést a facebookon, hogy kinek melyik tetszik jobban, nem jutottunk döntésre. Egy biztos, én mindkettővel imádom az új szoknyámat és az új szettemet is. De ha azt hiszitek, hogy itt megálltam, tévedtek! 🙂

Folyamatosan jöttek az új és új ötletek, hogy milyen színekben, milyen csillogással lehetne még elkészíteni ezt a formát. Ahogy minden levél egyedi, a különböző színű levelek is kicsit eltérnek formailag is, mindegyiken egyedi rajzolat van, hogy igazán különleges legyen.

Persze mondhatjátok, hogy könnyű nekem, mert bármikor bármilyen ékszert el tudok készíteni magamnak! És természetesen ez igaz is! Viszont tudnotok kell, hogy már nagyon sokszor terveztem személyre szabottan egy-egy ruhához ékszert, és eddig minden megrendelő nagy megelégedéssel viselte, amit kapott! 🙂 Ha úgy érzed, hogy van egy szerelem-ruhád, de egyik ékszer sem emeli ki igazán a szépségét, keress meg bátran, és találjuk ki, hogyan viselheted felhőtlen örömmel! 🙂

Engem itt érsz el: agnes@artmuller.hu