A piros szín jelentéstartalma rendkívül szerteágazó. Jelenthet szenvedélyt, romantikát, izgalmat, veszélyt, életet és halált. A piros az egyik alapszínünk, ami ha a kék felé húz, akkor hideg árnyalat lesz, ha pedig narancsos, sárgás beütése van, akkor meleg pirosat kapunk. A választékban található nyolc árnyalat mindegyikénél jelzem, hogy melyik színtípusnak állna legjobban, de természetesen ez csak ajánlás, a döntés mindig a Te kezedben van! Mutatom tehát a választékot pirosból!

Az élénk pipacspiros narancsos árnyalata miatt leginkább a TAVASZ típusok kedvence lesz! Ez az árnyalat a meleg színek csoportjába tartozik, s bár az ősz is meleg színtípus, ez túl harsány lenne számukra. A tavaszok azonban tündökölnek benne!

Kicsit tompább, hidegebb piros árnyalat a dinnyepiros. Ez a változat a NYÁR típusok pirosa, sötét, érettebb szín. A nyaraknak kevés piros akad a palettájukon, de a dinnyét bátran kipróbálhatják, nem fognak csalódni benne!

Narancsos, a pipacsnál kicsit világosabb, szintén nagyon élénk piros. Legjobban az élénk TAVASZ típusnak fog állni, hideg színtípusoknak és az ősz típusba tartozóknak is túl rikító, túl narancsos.

A tűzpiros, vagy más néven „igazi piros” egy hidegebb árnyalat, nélkülöz minden narancsos vagy kékes beütést. Legjobban a TÉL típusokon mutat, a meleg színtípusoknak ez az árnyalat túl hideg szín lenne.

Mély, sötét piros árnyalat, meleg színvilág. Mivel kicsit tompább szín, csodásan mutat az ŐSZ típusokon, akiknek egy pipacs vagy korall piros például túl rikító lenne.

Sötétebb, hideg piros árnyalat, mely a TÉL típusok kedvence lehet. Ennél a színnél a piros nem a narancs, hanem a lilás árnyalatok felé húz, emiatt meleg színtípusoknak nem előnyös, de még a nyaraknak is megfontolandó, mert nekik talán túl élénk ez a színvilág.

A meggypiros is hideg árnyalat, szintén a TÉL típusokon mutat legjobban, a nyaraknak kicsit talán sötét, míg a tavasz és ősz színtípusnak túlságosan kékbe hajló, hideg árnyalat.

Sötét, lilás piros árnyalat, kimondottan hideg színvilág, mely a TÉL típusoknak áll jól. Ahogy az összes hideg piros, így ez az árnyalat sem való a meleg színtípusoknak, de még a nyaraknak is érdemes megfontolni, ők jobban járnak egy dinnyepirossal.

Most már láthatjuk, hogy bár minden piros szenvedélyes és gyönyörű, érdemes körültekintően választanunk közülük főleg abban az esetben, ha egy sálat, blúzt, kabátot vásárolunk belőle. Míg az egyik pirosban tündöklőek leszünk, a másik esetleg furcsán mutat rajtunk, öregít. Ne feledd, mindenkinek megvan a maga pirosa, ne mondj le a színről csak azért, mert még nem találtad meg a saját árnyalatodat! Remélem, ez a kis ismertető a segítségedre lesz! 🙂

Ha a pirosak között is megtaláltad a Neked valót, jegyezd fel a nevét, hogy mikor összeállítod az Édeshármas vagy Heti menü válogatásodat, akkor kéznél legyenek a kedvenceid! 😉