A november-decemberi időszak a személyes találkozások ideje. Egész évben online vagyok elérhető, de karácsony előtt én is elmegyek a portékáimmal vásárokba, hogy találkozhassak a célcsoportommal. Annak is mindig nagyon örülök, ha az online vásárlás után kapok leveleket, hogy mennyire tetszik a kiválasztott darab, de élőben azért más ez is.

Ilyenkor alkalmam nyílik kérdezni a nőket, hogy melyik tetszik, melyik tűnik túl soknak, milyen színeket szeret, milyen színeket szeretne, de nem mer viselni… stb. Nagyon tanulságosak ezek a beszélgetések, és három alaptípust ismertem így meg:

  1. A szupermagabiztos nő: ismeri a színtípusát, a stílusa kiforrott, pontosan tudja, milyen színeket akar, és általában a lehető legfeltűnőbb, statement darabok érdeklik csak. Nagyon tudja viselni a színeit, bátran és magabiztosan választ, felvillanyozzák a különlegességek.
  2. Az ébredező nő: látja, hogy fontosak a színek, vágyik rá, hogy láthatóbb legyen, ugyanakkor fél is tőle, mert nem elég magabiztos még ahhoz, hogy merjen látszódni. Kézbe veszi a nagyobb, színesebb fülbevalókat, látom a szemén, hogy ezekre vágyik, de végül nem mer kilépni a komfortzónájából, és egy egyszínű, visszafogottabb darabot választ, ami nagyon hasonlít azokra a fülbevalókra, amik amúgy otthon is várják őt.
  3. A félénk nő: folyamatosan mantrázza magának, hogy neki nem való a nagyon színes, neki nem való a nagyon látványos, ő nem az a típus, ő nem szép, neki az az előnyös, ha kevésbé látszik, elég lesz valami picike, de abból is csak valami alapszín. Az egész testtartásában benne van a „bocs, hogy élek” gondolat, a tükörben is alig meri megnézni magát, és ha azt hallja tőlem (vagy a férjétől), hogy ez remekül áll, ebben nagyon szép vagy, elpirul, és elhárít minden bókot. Egy szavamat sem hiszi önnön szépségéről, mert ő már rég eldöntötte, hogy benne nincs szerethető szépség. Ebből az alapvető tévedésből szemléli a világot, és képtelen elfogadni még a lehetőségét is annak, hogy ő is szép.

Mit tippeltek, melyik típusból van a legtöbb? Sajnos nem a szupermagabiztosból… Hozzám leginkább az ébredező nők jönnek nagy számban, mert vágynak a kilépésre a komfortzónájukból, de még bizonytalanok, hiszik is, meg nem is, hogy megengedhetik maguknak ezt a stílust. Sokan vannak a félénk típusból is, bár ők sokszor el sem jutnak addig, hogy felpróbáljanak valamit, inkább csak megnézik, megdicsérik, hogy milyen szép, de el sem tudják magukon képzelni a látványos darabokat. Kevesen, de egyre többen vannak viszont a szupermagabiztosak, mára ugyanis – kis túlzással – ha elhajítasz egy követ tetszőleges irányba, bizonyosan eltalálsz egy szín- és/vagy stílustanácsadót. 🙂

Még úgy is, hogy sajnos sokszor hallok félresikerült diagnózisokról, szerintem nagyon jó befektetés, ha elmegyünk egy szakemberhez, és kipróbálunk új színeket, új fazonokat. Ha úgy érzed, hogy nincs rá anyagi fedezeted most, de mégis szeretnéd felfedezni magad, akkor PRÓBÁLGASS! 🙂 Igen, akár fülbevalót is nálam! De az is sokat segíthet, ha elmész egy turkálóba, ahol rengeteg színt próbálhatsz az arcod mellé, és jó eséllyel látni fogod, hogy melyik emeli ki a szépséged, melyik nyom el teljesen, és melyiktől leszel sápadt, fáradt megjelenésű.

Ha erre sincs idő, vagy nem szeretsz üzletben próbálgatni, még mindig van ötletem! 😉 Töltsd fel egy fotódat a számítógépedre, ami világosban, lehetőleg szabadban készült rólad! Ezt a képet hívd be egy prezentációkészítő programba, és tegyél a képed mellé különféle színeket! Érdekes lesz látni a különféle színek hatását az arcodra így is! És ha még ez sem elég jó, van olyan app is, amit a telefonodra letöltve próbálgathatsz:

kép innen: Pinterest

Ami pedig a fülbevalók méretét illeti: általánosságban igaz, hogy a magasabb és/vagy erősebb testalkatú nőkön jobban mutatnak a nagyobb, hosszabb fülbevalók. Az alacsonyabb és/vagy vékony nőkön legtöbbször a közepes vagy kisebb méretű fülbevalók harmonikusabbak. Ezek azonban tényleg csak általánosságok, láttam már ellenpéldát mindegyikre! 🙂

Ha bizonytalan vagy, nyugodtan írj nekem a Facebook oldalamon üzenetet, és szívesen segítek a választásban! 🙂