Egyéb kategória

Férjtípusok a vásárban

Az én közönségem egyértelműen női, bár életkorban elég nagy a szórás, hisz egy kislány éppúgy talál nálam kedvére valót, mint az anyukája vagy a nagymamája (innen is szeretettel ölelem a vagány, belevaló nagyikat, imádom őket!).

A vásárlóim lelkesedése szinte ugyanaz, mégis különféle csoportot alkotnak attól függően, hogy kihez mentek hozzá, vagyis milyen típus a férj. Ha elmegyek egy vásárba, már a férj tekintetéből látom, hogy lesz-e ebből ékszerválasztás, vagy megmaradunk a nézelődésnél. Elmesélem, mire jutottam:

  1. A LÁTHATATLAN FÉRJ, aki ugyan nincs ott, de a feleség folyton hátrapislog, és közben szabadkozik, hogy „hú, ezt muszáj megvennem, meg ezt is szeretném, na mindegy, majd otthon nem vallom be, elteszem valahová, később úgysem veszi észre a férjem, hogy előkerül egy-egy új darab”. Ilyenkor a vásárlás örömébe elég rendesen beleszól a bűntudat, és a „mit fognak szólni otthon” félelme. Ilyenkor kicsit cinkosok leszünk, és megállapítjuk, hogy akárki akármit mond, a nő megérdemel néhány új holmit, de mégis belesajdul kicsit a szívem…
  2. A MORCOS FÉRJ, aki nekem szinte nem is köszön, két lépéssel a felesége mögött marad, gyilkos pillantásokkal bombáz, amiért volt képem olyasmit kitenni a pultra, ami a feleségét esetleg pénzköltésre csábítja. Mivel a gyilkos pillantásokból a nő tarkójába is jut egy jó adag, csakhamar megérzi, hogy ez most így nem fog menni, fog egy névjegykártyát, és indul is, a morcos férj pedig kihúzza magát kissé: „oké, ezt elintéztem!” Nem tudja, hogy ez csak átmeneti, mert ha megtetszett valami, jövő héten az asszonyé lesz egy olyan vagy hasonló ékszer… hiszen ami ránk kacsint, az már lélekben a miénk! 🙂
  3. A VÁLOGATÓS FÉRJ, aki hagyja ugyan válogatni a feleségét, de szemrebbenés nélkül az arcába vágja, hogy „ez nem állna jól neked”, aztán nagy kegyesen a tizenkettedik próbálkozás környékén megadja magát: „jó, ez jó lesz”, de már fordul is el, hogy jelezze, áldását adta EGY vásárlásra, de most már igyekezzünk, ne nézelődjünk itt tovább! Gyors fizetés, távozás, és két lépés után már hajlandó kedvesen mosolyogni a feleségére, akkor már nincs veszély, hogy a kedvesség esetleg engedékenységnek tűnik, és ne adj’Isten további válogatásra és vásárlásra adna alapot.
  4. A LELKES FÉRJ, aki szerelmesen öleli gyermekei anyját, aki nekem is kedvesen köszön, és nem ellenséget lát bennem, hanem lehetőséget arra, hogy a feleségét valami széppel lepje meg. Aki maga is részt vesz a válogatásban, és egyre-másra mutatja az új felfedezéseit, hogy „nézd csak, drágám, ez is milyen jól állna neked!”, és mikor a végén ott tartunk, hogy melyik legyen az öt szettből, ami beleszeretős lett, akkor nem választ, hanem mindre rábeszéli a feleségét. A lelkes férjek mellett a feleségek ragyognak, nyugodtak, fesztelenek és lazák. Nemcsak örömmel vásárolnak, hanem másnap örömmel meg is mutatják, hogy már viselik az egyik új szettet, és szeretik.

Szerencsére LELKES FÉRJből is akad egyre több, de meglepően sok van a MORCOS és a LÁTHATATLAN típusból is. Leginkább nekik mondom nagy szeretettel, hogy lazítsanak kicsit, ne akarják uralni a Nőt, mert a Nő tudja, hogy mit akar, és előbb-utóbb megszerzi. Mennyivel jobb, ha ez egy közös öröm, és nem egy bűntudattal, titokkal fűszerezett hadicsel! Tanuljatok a Rio című meséből, ahol Rafael, a tukán többször is elmondja a legfontosabb igazságot:

Rafael | Cartoon animals, Disney images, Disney infinity characters

“Asszony boldog – nincsen gondod!”