Ha eddig azt hitted, hogy Neked nem áll jól a fehér, akkor annak egy oka lehet: nem a megfelelő fehérrel próbálkoztál! Tarts velem egy kis kalandozásra a hófehértől a szürkéken át a feketéig, hogy kiderüljön, melyik lehet a Te árnyalatod ezen a kontrasztos palettán!

Tiszta, hideg, a sötét színek mellett csak úgy világít! Ez az igazi hófehér, amibe nem keveredik semmiféle szín. Hidegsége miatt a TÉL típusok fehér árnyalata ez, a nyaraknak túl kontrasztos, a tavaszoknak és az őszöknek túlságosan hideg szín.

Enyhén szürkés árnyalat, de még mindig a hideg színtípusok fehére ez, egész konkrétan a NYÁR típusok fehére. Ha Te is nyár típus vagy, és nem találsz a boltokban törtfehér ruhát, ne aggódj! Végy egy hófehéret, és néhány mosás után valószínűleg már úgyis törtfehér színe lesz!

Trükkös elnevezés, hiszen magam is ismerek legalább 10 különféle héjú tojást, mégsem nagyon tudom másként leírni ezt az enyhén barnás fehéret. Ez még nem a bézs, annak egy jóval világosabb árnyalata, ahol a fehér épp csak kap egy kis melegséget. ŐSZ típusoknak áll legjobban.

Az enyhén sárgás fehér ekrü, más néven antikfehér (milyen finom megfogalmazása annak, hogy besárgult a fehér ruha, nem?), a sárga miatt melegebb árnyalatot kap, így a TAVASZ színtípusnak áll legjobban. Különösen menyasszonyi ruhák között találkozhatunk sok ekrüvel, hiszen a hófehér csak tél típusokon mutat jól.

Hideg, csillogó ezüst. Igazi télies szín, és tényleg a TÉL típusokon mutat legjobban. A nyaraknak is jó lehetne, ha nem csillogna. A visszafogottságot kedvelő nyarak inkább a szürke mellett tegyék le a voksot! Tavasz és ősz típusoknak túlságosan hideg árnyalat ez.

A szürke egyszerűségét sokan szeretik, férfiak és nők is előszeretettel viselik az üzleti életben, hiszen elegáns és visszafogott. A teleknek azonban nem elég kontrasztos, a tavaszok és az őszök pedig el is tűnnek egy szürke ruhában, nekik túlságosan hideg szín. Aki bátran választhatja, az a NYÁR színtípus.

A sötétszürke hideg, majdnem fekete változata mindazoknak, akiknek a szürke túl világos, a fekete túl sötét. Csak hideg színtípusoknak ajánlott, tavaszok és őszök számára túl rideg lenne ez a szín, főleg nagy felületen (sálon, blúzon, kabáton).

Fekete – az egyik leginkább megosztó szín. A TÉL típusok színe, ők rendszerint nagyon szeretik, viszont sokan a gyásszal kapcsolják össze. Pedig a fekete szín inkább az elegancia színe, gondoljunk csak Coco Chanel kis feketéjére! Tény, hogy az őszök és tavaszok nehezen tudják beilleszteni a ruhatárukba, de melegebb árnyalatú kiegészítőkkel nem lehetetlen. Persze csak óvatosan, ez a szín nagyon öregítheti azt, aki meleg színtípusba tartozik!

Sikerült megtalálnod a saját színedet a fenti nyolcból? Ha megvan, jegyezd fel magadnak, hogy amikor összeválogatod a palettádat, minden kedvenced rajta lehessen! Ne feledd, ha a pontfüliket csomagban* veszed, jelentős kedvezményre is szert tehetsz! 

*csomagok: Édeshármas / Heti menü