A rózsaszíneknél nem tudtam kedvezni az ősz színtípusnak, de ígértem, hogy ma valami olyat fogok mutatni, ami viszont tokkal-vonóval az ő világuk! És tényleg, itt szinte ki sem kellene emelnem, hogy melyik való az ősznek, mert – lelövöm a poént – az összes szín az ő színtípusuknak való. Érdekes, hogy a telek is szeretnek barnába öltözni, pedig nem kellene (vagy ha nem tudjuk elengedni ezt a színt, legalább ügyeljünk rá, hogy hideg árnyalatot válasszunk, szürkés hatása legyen, hamvas, különben éveket öregíthet rajtunk ez az egyébként csodás szín). Jöjjön tehát a barna kilenc árnyalata, az őszök különösen figyeljenek! 🙂

Világos, de a barnás árnyalat miatt meleg szín. Nagyon népszerű, mert egyszerűséget, eleganciát sugall, azonban azok számára, akik hideg tónusú, világos bőrrel rendelkeznek, nem jó választás, mert eltűnnek ebben a színben. Az ŐSZ típus azonban bátran választhatja, meleg tónusaikkal szépen harmonizál.

Az arany ünnepélyes és meleg, sokan a gazdagsággal társítják. Ez a szín is leginkább az ŐSZ palettáján található meg, tavaszoknak kicsit sötét, teleknek és nyaraknak sajnos egyáltalán nem való az arany, mert besárgítja őket.

Szintén főként az ŐSZ típus színe, barnás, csillogó és meleg szín. Megtalálhatjuk még a meleg tavasz palettáján is, de a többi színtípus – különösen nagyobb felületen – inkább kerülje ezt az árnyalatot!

Nagyon népszerű, főleg szeptember-október tájékán szokták elönteni az üzleteket a mustár színű ruhák, kabátok, kiegészítők, de azért csak óvatosan! Ez a szín is az ŐSZ típusnak áll legjobban, a többieknek nem igazán előnyös sajnos. Pedig milyen gyönyörű szín!

Egy újabb szépséges szín az ŐSZ palettáján, mely a narancssárgánál kevésbé élénk, mégis roppant életteli szín. Meleg tavaszok is nyugodtan választhatják, a többiek inkább más tónusok között keresgéljenek!

Az ŐSZ színe a bronz is, meleg és visszafogottan csillogó, igazán elegáns és ünnepélyes szín. Különösen nagyobb felületen (pl. sál, blúz) semmilyen más színtípusnak nem ajánlom, de az őszök bátran viselhetik, nekik remekül áll!

Meleg, vöröses barna árnyalat, nem meglepő talán, hogy ez is az ŐSZ típus színe lesz, teleknek és nyaraknak túl meleg, tavaszoknak túl sötét árnyalat.

Bár a csokoládét mindannyian imádjuk, viselve ez is inkább csak az ŐSZ típusoknak lesz szerencsés, közülük is sötét ősz típusnak. A többieknek a csokoládét inkább csak fogyasztásra ajánlanám, mint viselésre! 😉

A kávé szintén népszerű fogyasztási cikk, de a színvilága megint csak az ŐSZ típus palettáján, azon belül is a meleg őszökén található meg. A tavaszoknak túl sötét, a nyaraknak, teleknek túl meleg árnyalat.

Nos, kedves ősz színtípus, bizonyára találtatok több szépséget is a felsorolásban! Ne feledjétek, hogy a rózsaszín és a lila kivételével minden színcsoport körében megtaláljátok a magatok árnyalatát, amelyeket ezekkel a gyönyörű, őszi színekkel kombinálva ragyogóan szép összképet tudtok kialakítani! Ha összeválogattad a magad kedvenceit, vásárold meg őket kedvezményes áron szettben az Édeshármas, vagy pedig a Heti menü válogatásban, ahol Te mondod meg, melyik hármat / hetet szeretnéd!