Micsoda? Azt mondod, nincs is ilyen szó, hogy pontfüli? Nos, valóban, hivatalosan nem létezik, de nálam mégis használatba került. Elmesélem, hogyan történt!

Régen nem szerettem, ha valaki a fülbevalót úgy rövidítette, hogy „füli”. Ha vásárban láttam kiírva, hogy valaki „füliket” árul, ugyanúgy továbbmentem, mint mikor azt látom a piacon, hogy valaki „parit”, „ubit” vagy „cserit” szeretne eladni nekem. Valamiért nem vonzódom ezekhez a rövidítésekhez. Aztán amikor évekkel ezelőtt elkezdtem ékszereket készíteni, és többször írtam le egy héten a fülbevaló szót, mint korábban egy év alatt, akkor én is kezdtem megadni magam a rövid változatnak. Nem azonnal, de pár év alatt már én is képes voltam leírni, hogy füli.

A 2022-es év nagy újdonsága nálam a 72 színárnyalatban kapható pont fülbevaló. Igen, így külön helyes, de nálam ez is összerándult valahogy pontfülbevalóvá, mert az Artmüller és pont oldalon a pont annyi mindent jelent! 😀 Az is ugye, hogy amit nálam veszel, az PONT JÓ! 🙂 Viszont – annak ellenére, hogy sokszor fekete öves nyelvtannáci vagyok – éltem elődeim nyelvújító törekvéseivel, és úgy döntöttem, hogy új kategóriát teremtek itt az Artmüller Univerzumban, és bizony, ezeket a kis fülbevalókat pontfülinek fogom hívni. Egyrészt mert ezek is pont jók, másrészt mert valóban kis pontok, harmadrészt mert ez pontosan leírja röviden és gyorsan, hogy miről is van szó. A pontfüli kifejezést használják már sokan, a nők többsége úgyis azonnal érti, hogy miről beszélek, akkor meg minek cifrázni? Pontfüli lesz, és pont! 🙂

Bár még nem kerültek fel darabonként a színek, de a színválaszték már fent van az oldalon, és szetteket már így is össze tudtok válogatni belőle! Persze, ha a 72 színből csak egy tetszene, azt is lehetőség van megvásárolni, de őszintén szólva azért ez a ritkább. 🙂 Ráadásul a szetteknek kedvezőbb az áruk is, így jobban megéri kicsit elengedni magad válogatáskor!

Milyen szetteket lehet most nálam kapni? Mutatom!

  • Édeshármas: szabadon választott 3 pár fülbevaló a Te saját ízlésed szerint. A fenti színválaszték oldalon sok segítséget is kaphatsz a választáshoz, színcsoportonként külön-külön bejegyzést szántam a színek részletes bemutatására.
  • Heti menü: szabadon választott 7 pár fülbevaló, melyeket szintén úgy válogathatsz össze, ahogy szeretnél. Előfordul, hogy ketten összeállnak, és úgy hozzák össze a 7 színt, ez is teljesen rendben van, tehát nyugodtan kérhettek egy színből akár többet is, nincs korlátozás arra nézve, hogy csak 7 különböző szín rendelhető a szettben. A választást itt is érdemes a színválaszték oldalon kezdeni, nagyon hasznos lehet! 🙂
  • Greenline pontfüli szett: három pár gyönyörű, zöld fülbevaló (lime, borsó és olíva színben).
  • Brigth day pontfüli szett: három élénk, csodaszép szín a ragyogó napokért (tél türkiz, magenta, citrom)
  • Minerals pontfüli szett: három pár pontfüli, melyek eleganciát, erőt sugároznak (fekete, lila, smaragd)
  • Morning sun pontfüli szett: három üde szín, igazi napsütéses, májusi reggelt idéző frissesség (mentafagyi, kék türkiz, napsárga)
  • Summer kiss pontfüli szett: három pár tipikusan nyári szín (matrózkék, hófehér, vörösáfonya). Miután nyáron előszeretettel viselnek a nők kék, fehér vagy kék-fehér csíkos ruhákat, melyeket egy kis pirossal bolondítanak meg, ez a szett csodálatosan kihasználható, igazi nyári különlegesség (melyet egyébként bármelyik más évszakban is párosíthatunk más színű ruhákkal – igazi JollyJoker!)

Az előre összeállított szettek igazából csak ötletadóként szolgálnak, az Édeshármasban és a Heti menüben Te magad is összerakhatod a saját kedvenceidet! Tudod, miért? Hát persze! Hogy PONT JÓ legyen! 😉