A híres gordiuszi csomóról azt tartották, hogy aki ki tudja bogozni, az meghódítja egész Ázsiát. Nagy Sándor megoldásáról több legenda született: az egyik szerint egy karddal vágta ketté a csomót, a másik szerint okosan megtalálta a gyenge pontjait, és miután eltávolította az eresztékeket, egyszerűen ki tudta bogozni azt. Nem tudjuk, hogy is történt pontosan, de az biztos, hogy Nagy Sándor jóval nagyobb területeket is meghódított ezután, mint amekkorát a gordiuszi csomó „ígért” neki.

De mi köze ennek a fülbevalóimhoz? Elmesélem! Amikor az első néhány darabot elkészítettem, először gubancnak akartam elnevezni, de ezt a márkanevet egyébként már használja más, másrészt nekem ez a szó problémát, akadályt jelent. A második ötletem a Gordiusz volt, de mielőtt bevetettem volna, megkérdeztem a Facebook oldalam követőit, hogy ők hogy neveznék el. Jobbnál-jobb ötletek jöttek, de nagyon viccesnek találtam, hogy az első ott is a gubanc volt, a második pedig a Gordiusz. 🙂 Mivel egy hófehér darabot tettem fel példának, érkeztek popcorn, habcsók, rágógumi nevek is, és bár a fehérre találónak éreztem őket, én már tudtam, hogy itt sokkal többféle szín lesz, azokhoz nem éreztem volna jónak. Amikor azzal érveltem, hogy például egy feketét nem hívhatok habcsóknak, rögtön jött a válasz: „Az lesz a négercsók!”. 😀 Imádom, hogy ilyen kreatív emberek gyűltek körém azon az oldalon, nagyon inspiráló közöttük/nekik alkotni.

A Gordiusz füliket már megtaláljátok a webshopban, az akasztós fülbevalóknál. Úgy állítottam be, hogy eldönthessétek vásárlás előtt, hogy hosszabb vagy rövid szárral szeretnétek-e megkapni a fülbevalót, így tényleg olyan lehet, amilyet csak szeretnétek! Színek tekintetében első körben lazac, korall, magenta, fekete, fehér, türkiz, petrolkék, lime, mentafagyi, babakék, babarózsaszín és vörösáfonya színekre gondoltam (ha nem tudod, miről beszélek, vess egy pillantást a színválaszték oldalra, kérlek!). Hamarosan ezek is felkerülnek a webshopba, és érdemes is igyekezni, mert a Gordiuszt csak 2022. július 30-ig tudod megvásárolni!

Hogy miért csak ilyen rövid ideig? Nos, az első darabok július 1-jén készültek el, én viszont augusztus 1-től szabadságra megyek. Amikor ősszel visszatérek, már más, őszi kollekció lesz műsoron nálam, így ezek a nyári csecsebecsék nem lesznek később választékban. Talán majd jövőre, de ilyen messzire még nem szaladnék előre a tervekkel! 🙂 Szóval hajrá csajok, ma még csak július 3. van, a hónap végéig még kitalálhatjátok, hogy Ti milyen színben vágynátok rá! Várom az ötleteket! 🙂