Artmüller Ágnes és a PONT

Felvetődhet Benned a kérdés, hogy oké-oké, azt még értem, hogy a saját nevét használja márkanévnek, de mi a bánat az a “pont”? Ennek hosszú története van, dióhéjban annyi a lényeg, hogy pályafutásom során kísérleteztem pár márkanévvel, amiről azt gondoltam, hogy passzolnak az ékszereimhez. Aztán egy szép napon rájöttem, hogy felesleges köröket futok. Ezek az ékszerek, képek, könyvjelzők, füzetek az ÉN álmaimból, az ÉN kezem által, az ÉN szenvedélyemből születnek, ezért Artmüller lesz a márkanév és pont! Ez a pont pedig ott maradt a nevem mellett, mert amikor készítek valamit Nektek, gyakran mondjátok, hogy “pont jó lett”! Szóval Artmüller és pont. Pont jó. 😉

Ki vagyok én, és miért dolgozom?

Gyerekként festőművész vagy író szerettem volna lenni, amire általában legyintettek a felnőttek, és azt mondták, jó, persze, de azért legyen egy rendes szakmád is!

Jelentem, én megpróbáltam. Dolgoztam éveket multiknál piacelemzőként, piackutatási tanácsadóként, de halálosan untam magam, szabályosan belebetegedtem. Ezért aztán új utakra indultam.

​Dolgoztam egy sérülteket foglalkoztató kerámiaműhelyben, de mire beletanultam kicsit az agyagozásba, hirtelen minden “rangidős” kolléganő szülni ment, és én lettem a műhely vezetője. Azon kaptam magam, hogy már megint egy irodában ülök, és ugyanúgy táblázatokkal, számlákkal, papírmunkával küzdök, mint mikor még multiknál dolgoztam. Így aztán ennek is vége lett.

2008-ban alig vártam, hogy megszülessen a kisfiam. A várva várt boldogságból földi pokol lett, mert a terhesség legvégén elveszítettük őt. Teljesen összetörtünk lelkileg, de végül 20 hónappal később megszületett a kislányunk, aki a benne rejlő rengeteg szeretettel újraépítette azt a hitünket, hogy boldogságra születtünk, mindenáron.

Dolgoztam azóta szövegíróként, fordítottam gyerekverset, kiadtam a saját verseskötetem, 2018 óta pedig kézműves vállalkozóként keresem a kenyerem (hogy miért pont ezt az alkotási területet választottam, arról IDE kattintva olvashatsz). Több könyvem is vár rá, hogy befejezzem, de van olyan is, ami már készen várja, hogy egy kiadónak megmutassam. Amellett, hogy ékszereket és ajándéktárgyakat készítek, nagy örömömet lelem az olyan kilengésekben, mint amilyen például 2022. február 18-i “Beszéljünk a szerelemről” című irodalmi/zenés estem volt a Kisvilla falain belül, de izgalmas kihívásnak tekintem azt is, hogy néha elindulok művészeti pályázatokon is.

Amit érdemes még rólam tudni:

  • Őszinte vagyok – ha úgy érzem, hogy egy megrendelés nem az én asztalom, nem rabolom az idődet, máshoz irányítalak inkább.
  • Fontos vagy nekem – mindenki, aki megbízik bennem, és tőlem rendel/vásárol valamit, fontos lesz nekem. Szeretem, ha örömmel viselitek az ékszereimet, szeretem, ha boldogan nézegetitek a falon a nálam rendelt képet, ha jó érzés használni a naplóimat, könyvjelzőimet, kulcstartóimat – vagy bármit, amit Nektek készítettem.
  • Számíthatsz rám – ha megígértem, meglesz. Ha valami (pl. betegség) közbejön, szólok, nem tűnök el, nem sunnyogok, nem válok elérhetetlenné.
  • Jól bánok a színekkel – amit legtöbbször ki szoktatok emelni, hogy ízléses, amit csinálok, és sokan jeleztétek már, hogy ha valahol láttátok a munkámat, rögtön felismertétek a színhasználatról, stílusról. Nagy öröm ez nekem, hogy így látnak a vásárlóim.
  • Szeretem a munkám – igen, én az a fajta mázlista vagyok, aki szereti, amit csinál. Többször gondoltam már rá, hogy abbahagyom (ahogy a legtöbbünket, engem sem kerülnek el az ilyen-olyan válságok), de az a helyzet, hogy képtelen vagyok leállni. És a visszajelzéseitek alapján ez a szeretet érződik a munkáimon, ezért szeretitek őket Ti is annyira! 🙂

Ha még többre is kíváncsi lennél, gyere, és mindenképpen kövesd be a Facebook oldalamat, mert ott napi szinten találkozhatsz velem, és jobban megismerhetsz! Örülök, ha csatlakozol hozzánk, jó kis közösség! 🙂