4elem víz víz elem

A víz spirituális jelentősége

A víz az élet bölcsője – mondják az evolúciót elfogadó nézetek, ott kezdődött minden, az őslevesben. Eszerint a semmiből az ősrobbanás teremtett valamit, az ősrobbanás után az őslevesben jelent meg az élet, melyből aztán kialakultak az egyre bonyolultabb létformák, némelyikük kimerészkedett a vízből, és a fejlődés végén ott állt az ember. Kövezzetek meg érte nyugodtan, de én nehezen tudom elképzelni, hogy a semmiből “csak úgy” valami lesz, élő sejtek alakulnak ki pusztán attól, hogy egy bolygón környezeti változások mennek végbe. Nem mondom, hogy lehetetlen, de evolúció-párit tudósok is egyre inkább kételkednek abban, hogy ez az ősleves sztori megállja a helyét. Rengeteg kísérlettel próbálkoztak életet teremteni különféle körülmények között, de ahol nincs élet, ott nem is lesz. Egyelőre nincs recept hozzá, hogy miből lehet életet teremteni.

Ez azért is érdekes téma most nekem, mert pár napja nagyon furcsát álmodtam. Korábban nem foglalkoztatott ez a gondolat, mégis azt álmodtam, hogy tudományos kísérleteket végzek, és gombákból és növényekből hozok létre valami új fajt, amelynek nincs szüksége oxigénre. Egy hermetikusan lezárt üveg félgömbben végeztem a kísérletet, és sikerült is valami új növényt létrehoznom a zöldes színű folyadékban. Ezután sokáig feléje sem néztem, és évekkel később találtam rá az üvegre. Sosem látott növények nőttek benne, és láttam, hogy valami apró pöttyök is tapadtak az üvegfal oldalára. Ahogy nagyítóval jobban megnéztem őket, az egyikből épp előbújt egy sosem létezett halfaj, ami ott, az üvegben alakult ki. Én pedig ámulva néztem, és emlékszem, azt mondtam álmomban: nahát, mégis csak elképzelhető, hogy a semmiből valami lesz! Biztos voltam benne, hogy ezért a felfedezésemért Nobel-díjat fogok kapni. 😀 Nos, azt hiszem, a tudományos elismerésekről így ébren lemondok, mert ha eddig nem foglalkoztam ilyesmivel, ennyi idősen már nem állnék neki a dolognak. De ettől még érdekes volt.

A víz nemcsak az evolúció-pártiak őslevese szempontjából fontos, a keresztény kultúrában is nagy szerepe van. Gondoljunk csak a szentelt vízre, a keresztvízre, a Mózes által szétválasztott tengerre, Jézus vízen járására, az özönvízre – csak hogy a leghíresebbeket említsem. A víz kikerülhetetlen, nem létezik nélküle semmi.

Sokszor hallunk a rezgésekről, de az emberek legnagyobb része csak legyint rá. Pedig Masaru Emoto könyve, az ő kutatásai a vízről csodálatosan egyszerű magyarázatot adnak sok mindenre (és ezeket én most persze még jobban leegyszerűsítem, de a lényeg szerintem ennyi). A víz felveszi a környezete rezgését. Emoto azt mutatja meg fantasztikus képeivel, hogy míg a pozitív tartalmú szavak/zenék rezgései a vízmolekulákat csodálatos, szabályos formává alakítják, melyről csak úgy sugárzik a harmónia, a negatív tartalmú, erőszakot sugalló szavak és zenék szétzilálnak minden rendszert, szinte összetörik az egyébként kristályos szerkezetet. Sőt, nemcsak a hallható dolgok vannak hatással az anyag szerkezetére, hanem akár a gondolatok is olyan rezgéseket tudnak kibocsátani, amelyek hatással vannak rá, harmóniába vagy káoszba “rendezhetik” őket.

Masaru Emoto: A víz üzenetei (2004)

Ha arra gondolunk, hogy testünk legnagyobb része vízből áll, akkor nem nehéz belátni, hogy óriási hatással van ránk az, ami körülvesz bennünket. Ha valakit folyamatosan bántó szavakkal illetnek, csúfolnak, kiabálnak vele és fél, annak az embernek a testében lévő víz is másként viselkedik, ezért fizikailag is rosszul fogja magát érezni, akár szó szerint bele is betegedhet ebbe. Akit szeretettel vesznek körül, kedves szavakat hall, azok sokkal jobban érzik magukat, sokkal inkább harmóniában lesz a testük, és a fizikai állapotukra, egészségükre is jó hatással lesz a nyugodt környezet. És ne felejtsük el azt az esetet sem, amikor magunkat “programozzuk” azzal, hogy becsmérlő szavakat mondunk magunkról, és folyamatosan negatív tartalmú megerősítésekkel romboljuk a saját önbecsülésünket, és akár egészségünket is. (Soha ne mondd például magadnak, hogy “jaj, olyan hülye vagyok” vagy “úristen, napról-napra kövérebb vagyok” mert ezeket a tested programnak fogja fel, és végre is hajtja, mert akkora meggyőződéssel mondod, hogy elhiszi Neked.)

A víznek tehát nemcsak olyan formán van ereje, mint ahogy mondjuk egy áradás elsöpör bármit, ami az útjába akad, hanem molekuláris szinten is hatalmas erő lakozik benne. Ezért tud működni a programozott víz, amelyekbe olyan rezgést küldünk, hogy elfogyasztásukkal pozitív információkat tudunk a szervezetünknek adni.

A víz az egyik legcsodálatosabb elem, azt hiszem. Érdemes a vele kapcsolatos kvantumfizikai vagy spirituális felfedezéseket is tanulmányozni, mert nekünk magunknak is alkotóelemünk, így saját magunk megértéséhez, gyógyításához is fontos segítséget kaphatunk ezekből a forrásokból.